Dah masak kuih tu,en hubby turun (dia kat bilik myiapkan thesis) cari makanan...tengok ada kuih...dia komplen..asal kuih ni lembik jer..dah kuih tu baru masak,masih panas,lembik la lagi...saya pun pi la tido..tak lama pahtu dengar klentang klentung kat dapur...rupa2nyer..en hubby duk memotong kuih bakarku tadi....masa pagi tadi...tengok kuih dah dipotong...tanya en hubby...sedapke?sedap katanyer..sambung makan lagi pagi tadi..ada tinggal dua ketui lagi nih..masuk dlm icebox la..tak larat nk abiskan..esok la sambung...
Resepi ni diambik dr myresepi....senang dan sedap rasanye...bagi yg nak cuba bolehlah cuba...tak rugi....kompem sedap .....resepi asal dr joayee@myresipi.com
Bahan-bahan :
1 cup jus pandan (atau air + pandan essence)
2 cup tepung gandum
2 1/4 cup santan (atau 1 cwn santan-450ml )
2 tbs butter (saya cairkn)
3 biji telur
1/2 tsp garam
colour hijau
bijan
Cara-cara :
campurkan semua bahan. blend sampai sebati. kalu nak tapis pun boleh.
masukkan 2 tbs minyak dlm loyang .
panaskan loyang dlm oven. bila minyak dah panas, masukkan mixture tadi kuih, taburkan bijan. bakar @180 sampai brown atau garing
Selamat mencuba....