2 sudu makan Halia - di hiris halus
1 sudu makan Bawang merah - di hiris halus
1 sudu kecil Bawang putih - di hiris halus
4 biji Cili Padi - di titik
1 sudu makan Daun ketumbar
2 sudu makan Lobak merah - di hiris halus
2 sudu makan Cendawan shitake - di hiris halus
1 biji Air limau nipis
2 sudu besar Sos Tiram
1 sudu besar Kicap Cair
1 sudu kecil Gula
4 sudu makan Air
1. Bersihkan ikan dan letak ikan di atas pingan bujur.
2. Masukan semua bahan lain mangkuk dan gaul hingga rata.
3. Tuang di atas permukaan ikan dan kukus selama 20-25 minit.
4. Siap untuk di hidang hias dengan daun bawang dan cili merah.
Sumber : Chef Sabri blog (sila rujuk paparan sebelum)
No comments:
Post a Comment