A
1 biji kek span coklat bersaiz 8 inci
B
Bahan-bahan hiasan :
1 liter krim putar Bakers Mix (Non-Dairy Whipping Cream)
10 biji ceri maraschino
10 keping hiasan coklat / coklat rise
1 tin ceri hitam
100 gm coklat masakan,dihiris nipis
- Kek span coklat dihiris 2 bahagian.Ketepikan.
- Putar krim dgn kelajuan sederhana selama 5 minit sehingga kembang dan gebu.Simpan sekejap dalam peti sejuk.
- Letakkan kek span di atas papan kek berukuran 10 inci.
- Renjis jus oren di atas lapisan pertama.Ambil sedikit krim putar dan sapukan krim putar ini atas kek tadi.Susun ceri hitam di atasnya.
- Letak lapisan kek span yg kedua.Renjis jus oren dan sapu krim putar pd permukaan dan tepi kek.
- Hias kek dgn hirisan coklat dan coklat urai.
- Anda boleh guna beg piping dan buat bentuk rossette di atas kek.Hias dgn ceri.Hias mengikut kreativiti anda.
No comments:
Post a Comment