Monday, January 12, 2009

Menghias Kek

Akhirnya berjaya juga aku pi kursus menghias kek dgn Chef Noraini.Bertambah minat pulak aku dgn dunia masakan ni.Apa-apa pun aku nak cari ilmu sebanyak mungkin,pastu baru aku buat perancangan seterusnya bagaimana nak kembangankan lagi ilmu ni....InsyaAllah.

Kursus ni dihadiri 20 org peserta,enjoy sangat,byk ilmu dan pengetahuan yg aku tak pernah tahu pasal menghias kek ni,tlh diajar oleh chef Noraini.Tak sabar nak praktis,tak tak ada peralatan lagi..hu hu hu...Tak tahu nak pi beli bila...

Kat bawah ni ada gambar kek ajer la...




Kek black Forest..dihias oleh Chef sendiri..pastu dipotong utk kami semua merasanya..best giler...


Ni kek span vanila...1kg tak sampai, lebih500gm la.Aku hias sendiri.Tak cantik...tangan masih keras..tunggu la nanti bila dah praktis aku ku tunjuk kat blog...wa wa wa..bila la tu...asap..



Ni la rupa kek bila dah dipotong...rasanya sedaaappp...bukan aku yg cakap,anak-anak and hubby yang cakap.2 hari je kek ni dihabiskan (utk 3 org makan).