Saturday, July 19, 2008

FIKIR DAN RENUNGKAN

MUDAHNYA BERFIKIR NEGATIFSekiranya minda kita dipenuhi dengan terlalu banyak perkara negatif, kita akan memupuk tabiat berfikiran negatif. Sehingga pemikiran negatif, menjadi dominan dan membahayakan diri.Contohnya, kalau kita terdengar kawan kita kata:"Eh, ko tau tak kat muzium ada si polan ni nak duduk dalam sangkardengan 200 ular berbisa selama satu minggu."Selalunya apa yang kita fikirkan?Sering kali negatif:


1) Kerja gila si polan tu, kena patuk ular, terus gol... baru dia tau(dah gol, nak tau apa lagi ye tak?)


2) Takde kerja si polan tu, nak cari publisiti murah!


3) Buang masa je, baik buat benda lain yang berfaedah & tak bahaya!

Betul kan? Ini kerana zaman ini, bila kita didedah dengan terlalubanyak perkara negatif, maka, negatif lah dalam pemikiran kita. Ini menjadikan berfikir negatif itu mudah. Sebabkan berfikir negatif itu mudah, sebab itu banyak point-point yang negatif akan keluar dulu dengan pantas.
Lawannya pula adalah berfikir positif. Kini, untuk berfikir positif anda perlu usaha lebih sikit. Sebab ia menjadi sukar berfikir positif.Mungkin anda fikir:


1) Wah, hebat si polan ni. Sudah tentu si polan ni melalui latihan minda dan fizikal yang amat tinggi nilainya!


2) Bagus juga si polan ni, silap-silap dapat masuk dalam Book ofWorld Records! Mari kita beri sokongan!


3) Kalau si polan boleh melakukan sesuatu yang luar biasa, aku punboleh juga! Ini satu inspirasi!

Setuju tak bahawa berfikir negatif adalah mudah dan berfikir positif adalah susah?Latihkan diri anda untuk berfikir positif setiap masa. Ia akan memberi semangat dan motivasi yang hebat kepada diri anda sendiri.Menurut buku "Secrets of Millionaire's Mind", pemikiran positif adalah amat penting dalam mencapai kejayaan. Ia akan membuka lebih banyak pintu rezeki dan membolehkan kita melihat peluang-peluang yang ada di sekeliling kita.@kata-kata dipetik drpd Khairi Lawati:http://www.irfankhairi.com/

Peluang peluang peluang...


Macam-macam peluang yang ada untuk kita menambah pendapatan (bagi yg nak),cuma adakah kita bersedia nak rebut peluang ini,atau tengok saja orang lain yg ambil dulu dan kita gigit jari...Tibalah masa untuk kita merubah taraf ekonomi kita,kerana tiada siapa yg dapat tolong kecuali kita sendiri (dgn izin Allah).

Yakinlah bahawa rezeki itu ada dimana2 saja,cuma kita yg tidak endahkannya.Rebutlah peluang yg ada,jangan biarkan diri anda dan keluarga dibelenggu masalah kewangan.Hidup hanya sekali,jadikan ianya lebih bermakna.Bahagiakanlah ahli keluarga anda,selagi mereka masih hidup,terutamanya kedua ibu bapa.

JANA PENDAPATAN ANDA HARI INI JUGA!

Surirumah jana RM35,000 dari rumah?

Mungkin anda tidak percaya, begitu juga dengan saya pada mulanya. Mana mungkin surirumah boleh buat duit sebanyakitu dengan internet? Tapi...Selepas beliau tunjukkan sendiri bukti akaun bank, saya sendiri terpegun bagaimana seorang surirumah mampumenjana RM35,000 dari rumah hanya dengan menggunakansistem yang sungguh luar biasa ini.Apa??

Rupanya ramai lagi yang buat duit...
Akmar (RM35,000 +)..surirumah!
Syed (RM15,000+).. pensyarah! Ramzi (RM5000+)..JKR!
Kamil (RM5000+)..pencen!
Purnama (RM4000+)..surirumah!
Zahid (RM7000+).. pensyarah!
Adizakry (RM4000+)..budak pejabat!
Fazlisyam (RM8000+)..pelajar!
Shamsul (RM4000+)..koje gomen! Faiz (RM7000+).. student kat Ireland!
Syahmi (RM3000+)..budak cyber!
Syahrul (RM3000+)..budak kilang
Safian (RM2000+)..usahawan!

Anda boleh lihat keajaiban sistem ini disini:--> http://www.jutawanautomatik.com/recommends/gandaduit

Bukan itu sahaja, anda tentu akan terperanjat apabila melihat bukti Mr. X menjana RM220,028.26 pada bulan April 2008 sambil melepak di Starbucks dengan menggunakan sistem yang sama!

Silalah klik di link di atas,tengok kalau rasa nak duit lebih la.....$$$$$$$$$$$

Lawatan ke Zoo Negara
Haziq dan suami bergambar dengan ular,sementara aku duduk jauh-jauh sebab aku geli dengan ular.


Gambar kenangan dengan kuda padi.
Percutian di Taman Negara Pahang Feb.2008

Kakak dan angah minum setelah keletihan berjalan atas canopy walkway.kesian tapi dia orang lebih bertenaga daripada ibu dan abahnya.

Gambar ni diambil masa berjalan atas canopy walkway,sambil dukung baby,haziq.